Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 13:12 - Светещи цветя – уникалният декоративен елемент за дома
Автор: cvetensviat Категория: Други   
Прочетен: 4445 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageМоже би не сте виждали подобно нещо, но с използването на химията, вие можете да накарате реалните цветя да светят в тъмното. Ето и няколко практични съвета от консултантите на магазин за доставка на цветя „Цветен Свят“:

Светещи цветя – метод №1

Тествайте маркер, за да сте сигурни, че той свети при UV или флуоресцентна светлина. Жълтият цвят е първият ви избор, тъй като той е доказан, но има и други цветове, които светят доста ярко. Изкарайте пълнителят, разрежете го и извадете напоените с мастилото влакна от него. Изстискайте ги в малко количество вода. Вземете вашите цветя, отрежете долната част на стеблото им под ъгъл, за да могат те да поемат по-бързо вода. Поставете вече отрязаните цветя в разтвора с мастилото.

След няколко часа, част от водата ще се е усвоила от стеблата и листата. Използвайте прозрачна ваза, за да се насладите на страхотния ефект, който се получава при излагането на вашите светещи цветя под лека флуоресцентна светлина.

Светещи цветя – метод № 2

Бихте ли се изненадали ако научите, че много цветя естествено светят под черна или флуоресцентна лампа? Такива обикновено са белите цветя, които силно отразяват ултравиолетовия цвят. Можете да подчертаете блясъка им под черната светлина, слагайки във вазата им не вода, а тоник, който съдържа хинин. Хининът свети в ярко синьо при UV светлина. Как се прави:

  • Сипете тоник във вазата.

  • Отрежете по диагонал долният край на стеблата.

  • Оставете за няколко часа, за да може хининът да навлезе добре в стеблото и листата.

  • Включете UV светлина и се насладете на вашите светещи цветя.

Светещи цветя – метод № 3

Това е най-лесният и бърз начин да накарате цветята да заблестят, дори и когато те са в силни и ярки цветове.

Подгответе светеща вода, както беше посочено в горните два метода. Дори можете да смесите тоника с мастилото от маркера. Вземете стъклена чаша или купа, които са достатъчно големи, за да могат да поберат цветовете на вашите цветя. Потопете растенията с дръжките нагоре, а за да не изсъхват те, увийте ги в навлажнени кърпи.

След това извадете вече напоените цветя от течността и ги поставете във ваза. Осветете ги с UV светлина и те ще започнат да светят.

Съвети за блестящите цветя

Използването на цветя с бели или жълти венчелистчета има по-добър ефект от тези, които са в по-тъмни цветове. Това се дължи на пигментацията на венчелистчетата, които ако са тъмни, могат да блокират светенето. Имате нужда от свежи цветя, защото изсъхналите няма начин да пият от водата. Някой цветя са по-добри от други. Например, карамфилите и маргаритките са по-предпочитан вариант от розите, но по принцип всеки един вид цветя могат да се бъдат накарани да светят.

Източника на тази идея за интериора - cvetensviat.com




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cvetensviat
Категория: Други
Прочетен: 79886
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930