Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 13:33 - Значението на орхидеите при доставка на букети
Автор: cvetensviat Категория: Други   
Прочетен: 15224 Коментари: 0 Гласове:
4



imageЧудили ли сте се какво значение носят орхидеите? Те са едни от най-красивите цветя, които много често биват поръчвани при доставка на букети. Нека погледнем значенията им!

За разлика от повечето цветя, които имат кръгла форма на листенцата, орхидеите имат различни геометрични форми. 

Затова, няма нищо чудно, че тези цветя се използват за изпращането на различни съобщения при доставка на букети. Ако обичате екзотиката на орхидеите, то вижте какво символизират те, според цветарите от „Цветен Свят“:

Плодородие – тези цветя отдавна се свързват с плодородието и мъжествеността. В древна Гърция се е смятало, че консумацията на грудките им може да предопредели пола на бебетата. Ако бащата е ял големи грудки, то най-вероятно съпругата му ще роди момче. От друга страна, ако майката е яла малки грудки, то тя може да очаква момиче. Поради това широко разпространено вярване, орхидеите са станали популярен подарък за двойките, които очакват бебе.

Съвършенство и красота

Поради симетрията и правите линии на венчелистчетата, орхидеите се смятат за пример за красота. Във Викторианска Англия, тези прекрасни цветя винаги са били оприличавани на красива жена. Известен факт е, че дори роклите на дамите са били създавани така, че да приличат по форма на орхидеите. В древен Китай се е смятало, че цветовете са били олицетворение на чистото съвършенство.

Любов

Орхидеите се считат за символи на любовта поради факта, че лесно могат да се развиват при всякакви условия. Още от викторианската епоха, те се приемат като начин за показване на любов и привързаност при доставка на букети за любимия човек. В някой части на Европа през средновековието, тези цветя са били ключова съставка на любовните отвари.

Лукс и разкош

Тези екзотични представители на цветния свят имат много значения, едно от които е лукс. Това е така, защото преди време е било трудно да бъдат намерени и са били много скъпи. Днес вече не е така, защото те могат да бъдат открити във всеки онлайн магазин за доставка на букети, а и на цветните пазари, но това не ги прави по-малко ценни, заради красотата им. В древна Япония, орхидеите са били символ на богатството.

Интересни факти за символизмът на орхидеите

  • В допълнение към значенията, посочени по-горе, тези цветя се смятат за носители на елегантност, спокойствие и сила.

  • В древна Япония се смята, че войн намерил орхидея е ясен символ, че той е изключително смел.

  • Ацтеките са добавяли към отварата от какао екстракт от валнилова орхидея, като са вярвали, че тя ще повиши тяхната сила и издръжливост.

  • Според християнската теология, петната по някой от видовете орхидеи символизират кръвта на Христос и поради тази причина, тези цветя се използват като украса за олтарите по време на Великден и Коледа.

  • В Китай, хората смятат, че орхидеите носят плодородие, изисканост, целомъдрие и невинност. Също така, тези цветя биват поръчвани при доставка на букети, когато се пожелава късмет и просперитет.

  • Племената от Филипините смятат орхидеите за пазители на гората

  • Жителите на остров Ява вярват, че орхидеите не са нищо друго, а парчета от наметалата на феите

  • Доставката на букети от орхидеи за хората родени под знака на Водолея е знак за лоялност към тях.

  • Тези красиви цветя са флорални емблеми на много страни. Това са Индонезия (Лунна орхидея), Сингапур (Сингапурска орхидея), Белиз (Черна орхидея), Венецуела и Колумбия (Майска орхидея), Кайманови острови (Дива бананова орхидея) и други.

  • Орхидеите са двуполови, а от там и татуировките, изобразяващи тези цветя са символ на мъжка сила или деликатна красота и женственост при дамите.

И така, виждате че орхидеите имат множество значения, като това цвете има 35000 разновидности. С него можете никога да не повторите едни и същи цветя при поръчка за доставка на букети за вашите близки при техните специални поводи.
Аз лично вече получих и се радвам на първата си орхидея. В действителност няма толкова красиво и нежно растение. Ето я и нея:
 

                                                             image

А вие докосвали ли сте се до орхидеите? Колко от тях имате вкъщи?




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cvetensviat
Категория: Други
Прочетен: 79803
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930